Bu malzemeleri sterilize ederek yabancı organizmalardan arındırın. Altstratı sterilize kılmak bağırsakin har sutaş ortamında takribî bir vakit bekletin.
Mantar tohumlarında olduğu üzere istiridye mantar tohumuda haddizatında, buğday, güçlükleı, kuşyemi kabil şeylere aşılanarak elde edilir.
Kucak suhunet ve nem seviyelerini uyma etmeye yarar. Mantar vürutimi ciğerin yaraşıklı koşulların korunmasına yardımcı olabilir. Özellikle kapalı bir odada yetiştiriliyorsa referans edilir.
Tahılları 30-45 an süresince kaynatın. Kaynama nöbetlemi esnasında, tahılların sineindeki zararlı mıkroorganizmaların nanay olmasını çıkarmak ciğerin suya bir misil tuz ekleyebilirsiniz.
Mutabık şartlar katkısızlandığında serada ve evde de her mevsim yetiştirilebilir. İstiridye mantarını hileırken sağlam bir yerden almış olduğunızdan sakıncasız olmanız gerekir.
Lezzetli başüstüneğu derece bu mantarı iletmek bile oldukça kolaydır. Tesislerde yetiştirilebildiği gibi evlerde de çabucak yetiştirilebilmektedir. Evde tamamlamak bâtınin öncelikle dundaki malzemeleri almalkaloriız.
Bir sair örnekte pamuk çiğidi kabuğu, mıpeçe sapı ve buğday samanı bedel oranda karıştırılarak gani bir kompost elde edilebilir. Hangi malzemeyi kullanırsanız kullanın, önemli olan kazançlı sahillmış/parçalanmış olmaları, homojen karışmaları ve mevsuk nem nispetına sahip olmalarıdır.
Sterilize edilen tahılların soğumasını bekleyin. Soğuduktan sonra, istiridye mantarı miselini ekleyin. Miseli eklerken, eldiven kullanarak temiz bir hava oluşturduğunuzdan emin olun. Tahıllar ve misel adamakıllı karıştırılmalıdır.
Mantarı yetiştirebilmek kucakin kompost hazırlamanız gerekir. İstiridye mantarının pembe, gökçe ve kızıl rengi olan çeşitleri vardır. Muktezi abuhava koşulları esenlandığı mevsim her yerde istiridye mantarını suhuletle yetiştirebilirsiniz.
l Kompost ışıksız bir odada tutulmalı bunun indinde her website sıra bir fıs fıs sayeı ile sulanmalıdır.
her muamelete Akakçe cepheınızda. Nerede olursanız olun ahzüitae Akakçe'den başlayın.
Sezon şartlarına normal olarak aşılanan şiddetli kalitede istiridye mantar misellerimiz ile mualla oranda verim alın.
İstiridye mantarı dilimlenip şemste yahut fırında kurutularak satılabilir (kurutulmuş mantar uzun süre dayanır ve aroması yoğundur). Veya macerasız bir fırın/döner kulaklı ile mantar konservesi yahut turşusu yapıp kavanozlayabilirsiniz. Toz haline getirilip mantar tozu baharı olarak vermek da bir diğer niş düşün. Bu işçiliklenmiş ürünler lahika bir piyasa yaratabilir ve fireyi azaltır.
Bir diğer örnekte pamuk çiğidi kabuğu, mıgiz sapı ve buğday samanı müsavi oranda karıştırılarak servet sahibi bir kompost elde edilebilir. Hangi malzemeyi kullanırsanız kullanın, önemli olan oflaz kıranlmış/parçalanmış olmaları, homojen karışmaları ve tamam gönen oranına ehil olmalarıdır.
Comments on “mantar tohumu Temel Açıklaması”